Rusi pokrenuli veliku ofanzivu na Idlib i Homs

Izvor: B92, 15.Nov.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi pokrenuli "veliku ofanzivu" na Idlib i Homs

Moskva -- Ruska vojska započela je "veliku operaciju" i krstarećim raketama gađa položaje terorista u Siriji, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Operacija se izvodi sa fregate "Admiral Grigorovič", s koje su lansirane rakete "kalibr" na mete koje su "potvrđene obaveštajnim podacima".

I avioni s ruskog ratnog broda "Admiral Kuznjecov", koji je stacioniran u istočnom Mediteranu, izveli su prve vazdušne napade u Siriji.

"Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put u našoj pomorskoj istoriji brod Kuznjecov je uzeo učešće u borbama", dodao je Šojgu.

Šojgu je nakon sastanka s predsednikom Vladimirom Putinom i najvišim vojnim zvaničnicima rekao da je fokus operacije na "postrojenjima terorista u Siriji", pre svega na onim koja proizvode otrovne supstance.

Mete su u provincijama Homs i Idlib, a ruska vojska napada uporišta Islamske države i Al Nusre.

"Skladišta municije, centri za obuku terorista i postrojenja za proizvodnju nekonvencionalnog naoružanja su naše glavne mete. Rusija će nastaviti da napada vojne i industrijske mete terorista u Siriji", rekao je Šojgu.

Vojna fregata "Admiral Grigorovič" ušla je pre desetak dana u Sredozemno more kao pojačanje grupi nosača aviona ruske vojne mornarice.

Opremljena je krstarećim raketama "kalibar" velikog dometa, koje se nalaze i u lanserima tri ruske podmornice za koje zapadni mediji takođe tvrde da su na poziciji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šojgu: Vojska Rusije tuče po džihadistima sa "Admirala Grigoroviča"

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2016

"Ruska vojska započela je 'veliku operaciju' i krstarećim raketama gađa položaje terorista u Siriji", saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu...Operacija se izvodi sa fregate "Admiral Grigorovič", sa koje su lansirane rakete "kalibar" na mete koje su "potvrđene obaveštajnim podacima"...Šojgu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.