Rusi bombardovali zatvor Al Kaide u Siriji, 39 mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi bombardovali zatvor Al Kaide u Siriji, 39 mrtvih

U vazdušnim napadima ruskih snaga na zatvorski kompleks kojim upravlja sirijski ogranak Al Kaide na severozapadu Sirije ubijeno je najmanje 39 ljudi, među kojima pet civila, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U napadima je pogođena zgrada tog ogranka, Al Nusra fronta, koja se nalazi pored popularne pijace u Marat al Numanu u provinciji Idlib, navodi organizacija se sedištem u Londonu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Druga aktivistička grupa, pod nazivom Lokalni komitet za koordinaciju, tvrdi da je u vazdušnim napadima ubijena 51 osoba, prenosi AP.

Opservatorija precizira da su vojni avioni ispalili četiri rakete koje su pogodile islamski sud pri kojem se nalazi i zatvor, kao i obližnji put koji povezuje sud sa pijacom.

Većina ubijenih u današnjim udarima su pobunjenici koje je Al-Nusra stavila iza rešetaka, dok su među ostalim žrtvama zatvorski čuvari i borci Al-Nusre, tvrdi Opservatorija dodajući da je među mrtvima pet civila među kojima i jedno dete, prenosi AFP.

Ruski vojni avioni izvode vazdušne napade na Islamsku državu i druge terorističke grupe u Siriji od 30. septembra, podseća francuska agencija.

Iako su i Al Nusra i Islamska država džihadističke organizacije, ljuti su rivali i svakodnevno se sukobljavaju u Siriji.

Al Nusra je u napetim odnosima i sa nedžihadističkim pobunjeničkim grupama koje se protive njenom ekstremnom tumačenju islamskog zakona.

Al Nusra je u Idlibu oformila savez sa pobunjeničkim grupama, uključujujući tvrdokornu frakciju Ahrar al Šam, isteravši režimske snage iz te provincije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.