Rusi bombardovali sela i gradove: Stradalo najmanje devet civila, 30 ranjeno

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 15:31

Rusi bombardovali sela i gradove: Stradalo najmanje devet civila, 30 ranjeno

Ruski avioni bombardovali su danas sela i gradove u blizini severozapadnog sirijskog grada Idliba.

Pri napadu je poginulo najmanje devet civila i ranjeno 30, izjavili su svedoci i spasioci, javlja Rojters.

Ratni avioni koji lete na velikoj visini, za koje centar za praćenje navodi da su ruski avioni Suhoj, bacili su bombe na pijacu u Džisr al-Šuguru, dok je bila prepuna kupaca uoči muslimanskog Bajrama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveli su Beli šlemovi.

Svedoci i spasioci su kazali da su avioni pogodili i sela u planinskom regionu Džabal al Zavija i zapadnu periferiju grada Idliba, koji spada u tampon zonu formiranu pre skoro pet godina.

Rusija i njeni saveznici u sirijskoj vojsci nisu odmah komentarisali informacije.

Tokom prethodnih sukoba, Damask i Moskva su isticali da napadaju samo pobunjeničke grupe i negirali neselektivne napade na civile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rojters: Ruski avioni bombardovali sela i gradove kod Idliba, POGINULO NAJMANJE DEVET CIVILA

Izvor: Blic, 25.Jun.2023

Ruski avioni bombardovali su danas sela i gradove u blizini severozapadnog sirijskog grada Idliba, pri čemu je poginulo najmanje devet civila i ranjeno 30, izjavili su svedoci i spasioci, javlja Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.