Rusi bi mir u Siriji, ali SAD odbijaju svaki ruski plan

Izvor: B92, 22.Maj.2016, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusi bi mir u Siriji, ali SAD odbijaju svaki ruski plan"

Moskva -- Rusija je nedavno uputila SAD poziv na zajedničke akcije u Siriji, što je Pentagon odbio. Iako je poziv bio logičan potez, nije bilo očekivanog odgovora.

I Rusija i SAD i saveznici nastavljaju svoje akcije u Siriji, 25. maja je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ponudio saradnju Amerikancima.

Međutim, Pentagon je taj poziv odbio.

Poziv Rusije bio je pre svega upućen na akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Nusra fronta, koji predstavlja jedan od najvećih izvora nestabilnosti u Siriji, naveo je analitičar Vladimir Evsejev.

“Rusija je nedavno dokazala SAD da Nusra front napada civile. To je razlog zbog kojeg kompromis između Mokve i Vašingtona jeste moguć“, naveo je on.

Analitičar smatra da koalcijija predvođena SAD ne može da sprovodi akcije protiv terorista zbog turskih interesa u regionu.

“SAD ne žele da se mešaju zato što Vašington ne želi dodatne probleme sa Ankarom“, dodao je Evsejev.

Sa druge strane, turska vlada podržava određene islamističke grupe, a to bi trebalo da shvati Vašington, dodao je ovaj analitičar.

Za razliku od ID, Nusra front se prilagođava primirju.

Rusija i SAD održavaju bilateralne razgovore za rešavanje rata u Siriji.

“Izgleda da Vašington mora da odbije svaki ruski plan“, zaključio je analitičar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Rusi žele mir u Siriji ali SAD odbija svaki ruski plan"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2016

Rusija je nedavno uputila SAD poziv na zajedničke akcije u Siriji, što je Pentagon odbio. Iako je poziv bio logičan potez, nije bilo očekivanog odgovora...Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ponudio saradnju Amerikancima, ali je Pentagon taj poziv odbio...- Poziv Rusije bio je pre svega upućen...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.