Reakcija Sirijaca na ulazak ruske vojne policije u Kalamunu

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcija Sirijaca na ulazak ruske vojne policije u Kalamunu

Posle izlaska terorista iz Istočne Kalamune ruska vojna policija je ušla u grad kako bi zajedno sa svojim sirijskim kolegama patrolirala ulicama radi zaštite stanovništva od pljačkaša, kriminalaca i ostataka ćelija terorista, prenosi «Ruska vesna» pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane RF.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će na poziv sirijske vojske ruska vojna policija patrolirati delovima grada kako bi zaštitila narod od pljačkaša i terorista, a istovremeno ruski instruktori obučavaće svoje sirijske kolege.

Rusku vojsku koja je ušla u ovaj oslobođeni grad stanovništvo je dočekalo uz ogroman broj automobila i motocikala kao i uz neviđene krike radosti.



Na glavnom gradskom trgu učenici, studenti, državni službenici, penzioneri i ostali građani izašli su da dočekaju svoje oslobodioce.

Mirni život polako se vraća u Istočnu Gutu. Ponovo rade radnje i ulični kafići, a trgovci praktično sede na stepenicama očekujući svoje mušterije.

Državne službe ponovo rade, imaju prijem građana za sva pitanja, od puštanja struje do cene nafte i benzina, što je bilo nemoguće dok su se u gradu nalazili teroristi.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RADOST NAPAĆENIH SIRIJACA: Ruska vojna policija sa oduševljenjem dočekana u Kalamunu (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 26.Apr.2018

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će na poziv sirijske vojske ruska vojna policija patrolirati delovima grada kako bi zaštitila narod od pljačkaša i terorista Posle izlaska terorista iz Istočne Kalamune ruska vojna policija je ušla u grad kako bi zajedno sa svojim sirijskim...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.