Izvor: Piplmetar.rs, 13.Nov.2023, 08:31

Rat u Izraelu ušao u 38. dan: Izrael i SAD razgovaraju o dugoročnom planu za Gazu

* IDF zauzela dodatno područje na severu Pojasa Gaze * Ranjen jedan mirovnjak UN * U Pojas Gaze odpočetka rata stiglo 14.320 tona humanitarne pomoći * Izraelski avioni napali ciljeve u Siriji

Ilustracija: Telegraf/Shutterstock/Tanjug/AP


Činjenice: Hamas saopštio da obustavlja pregovore o taocima zbog napada na bolnicu Al Šifa u Gazi Netanjahu: Moglo bi da dođe do “potencijalnog dogovora“ o taocima Nemački kancelar Olaf Šolc >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << izjavio da je protiv momentalnog prekida vatre u Pojasu Gaze Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je bolnica Al Šifa u potpunosti van funkcije Rat u Izraelu ušao je u 38. dan. Izraelska vojska je saopštila da je juče isporučila 300 litara goriva za bolnicu Al Šifa, ali da je Hamas zaposlenima u toj medicinskoj ustanovi zabranio da ga uzmu.
Prva grupa civila, stranaca i povređenih Palestinaca, evakuisala se juče iz Pojasa Gaze u Egipat preko graničnog prelaza Rafa nakon što je prelaz ponovo otvoren.
Naoružani do zuba i opasni: Kako izgleda Hezbolahov arsenal i šta je to „Božja osveta“?
Sa vanrednog zajedničkog islamsko-arapskog samita u saudijskoj prestonici Rijadu, juče je upućen hitan zahtev da se obustave sve vojne operacije u Pojasu Gaze, a opravdanje Izraela da je prinuđen na samoodbranu je odbačeno.
Izrael je revidirao broj poginulih u napadima Hamasa od 7. oktobra sa 1.400 na oko 1.200.
Iz časa u čas: 07.06 Vandali upali na jevrejsko groblje u Klivlendu Na jevrejskom groblju u Klivlendu nepoznate osobe su na spomenicima isrctale grafite sa kukastim krstom, saopštila je lokalna jevrejska federacija.
07.01 Izrael i SAD razgovaraju o dugoročnom planu za Gazu Izrael razmatra dugoročni plan za Gazu i razgovara o tom pitanju sa Sjedinjenim Državama, rekao je izraelski ambasador Majkl Hercog.
Hercog je rekao da je izraelska „pozicija da će Palestinci morati sami da vladaju“, ali je takođe ukazao – ponavljajući ranije napomene izraelskog premijera – da vlada neće podržati ulogu Palestinske vlasti u njenom sadašnjem obliku.
(Telegraf.rs)


Video: Srbin Goran preživeo napad Hamasa u Izraelu: Čuveni Kibucnik ekskluzivno za Telegraf

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Bliski istok: Šolc protiv prekida vatre

Izvor: Deutsche Welle, 13.Nov.2023

Nemački kancelar Olaf Šolc smatra da prekid vatre u ratu u Gazi u ovom trenutku „nije ispravan“. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne isključuje mogućnost oslobođanja još talaca.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.