Raste broj azilanata u Nemačkoj

Izvor: GdeInvestirati.com, 10.Dec.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj azilanata u Nemačkoj

U Nemačkoj trenutno na rešavanje zahteva za dodelu azila čeka 163.000 ljudi, pri čemu su potencijalni azilanti iz Srbije na drugom mestu posle gradjana Sirije, preneli su u sredu nemački mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman, iz vladajuće konzervativne Hrišćansko-demokratske unije, izjavio je da će to pitanje staviti na dnevni red predstojeće redovne konferencije ministara unutrašnjih poslova Nemačke.

Herman je zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << da azilanti sa prostora bivše Jugoslavije budu što pre deportovani u matične države. "To je očigledna zloupotreba i sa mog stanovišta skandal", rekao je Herman.

U novembru je azil u Nemačkoj zatražilo 22.000 ljudi, što je 56 odsto više nego u novembru 2013. godine, saopštilo je savezno ministarstvo unutrašnjih poslova u Berlinu.

Prema pisanju medija, očekuje se da broj tražilaca azila do kraja godine dostigne cifru od 200.000, a nemačke vlasti u sledećoj godini očekuju još veću stopu rasta tog broja.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.