»Raspala se svaka porodica u koju je Bosnić ušao«

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Raspala se svaka porodica u koju je Bosnić ušao«

SARAJEVO - Svjedoci Rifet Šabić i Šefik Ćufurović, obojica iz Velike Kladuše, potvrdili su danas u nastavku suđenja Huseinu Bilalu Bosniću (43), optuženom za javno podsticanje na terorističke aktivnosti u vezi s vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti i organiziranjem terorističke grupe, da je za odlazak njihovih sinova na ratišta u Siriji odgovoran optuženi Bilal Bosnić.

Odgovarajući na upite tužioca Tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH Dubravka Čampare i odbrane, advokata Adila Loze, Rifet Šabić, otac Suada Šabića, koji je u Siriju otišao krajem 2013. godine, a koji je poginuo početkom 2015. godine, kazao je da su hutbe Huseina Bosnića Bilala bile motivacija za tu odluku.

"Svaka porodica se rasula u čiju kuću je ušao Bilal Bosnić", istakao je Šabić te dodao da je siguran da je Bosnić podsticao njegovog sina, ali i druge momke na odlazak na ratišta u Siriji.

Kazao je da ih je motivirao na molitvama, ali i putem YouTube kanala.

Šefik Ćufurović, otac Ibre Ćufurovića, koji se iz Sirije javio krajem 2014. godine, kazao je da je njegov sin radio i živio kod optuženog Bosnića.

"Poslije završene srednje škole, gdje je bio odličan učenik, počeo je raditi kod Bosnića, on mu je bio savjetnik", kazao je Ćufurović i istakao je da se poslije toga "grubo" ponašao prema njemu jer ne izvršava dužnosti koje propisuje islam.

Kaže da se njemu nije javio, ali da je starijem bratu Šerifu i majci Zekiji rekao da je otišao posredstvom Bosnića, a da je poslije toga predlagao majci da napusti sadašnjeg, nevjenčanog supruga Šefika te dođe u Siriju i uda se za "braću".

"Tvrdim da je moj sin iz njegove kuće (Bilala Bosnića) otišao u Siriju, a prije toga je išao na kurs, gdje je učio rukovati oružjem", ispričao je svjedok optužbe.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.