Raketirana američka baza u Siriji

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 07:55

Raketirana američka baza u Siriji

Ilegalna američka vojna baza u provinciji Haseke na severoistoku Siriji bila je meta raketnog napada, javlja sirijski list „Vatan“.

Prema tvrdnjama lista, bazu koja se nalazi u gradu Šadadi napale su nepoznate osobe.

Poslednjih meseci se u medijima redovno pojavljuju saopštenja o napadima nepoznatih odreda na američke vojnike u sirijskim provincijama Haseke i Dejr el Zor. U Pentagonu ove navode negiraju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Od 2011. godine u Siriji je u toku oružani konflikt. Formirane su zone deeskalacije: jedna od njih je Idlib, u koji ulazi deo provincije Hama, druga — severno od grada Homs, treća - u području Istočne Gute u predgrađu Damaska i četvrta - u provinciji Dera na granici Sirije sa Jordanom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadnuta američka baza u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2020

Ilegalna američka vojna baza u provinciji Haseka na severoistoku Siriji bila je meta raketnog napada, javlja sirijski list „Vatan“. Prema tvrdnjama lista, bazu koja se nalazi u gradu Šadadi napale su nepoznate osobe. Poslednjih meseci se u medijima redovno pojavljuju saopštenja o napadima...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.