RUSKE KAMIKAZE RASTURAJU UJGURE U IDLIBU: Strahovit udarac na neprijatelje Kine i Sirije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 22:26

RUSKE KAMIKAZE RASTURAJU UJGURE U IDLIBU: Strahovit udarac na neprijatelje Kine i Sirije (VIDEO)

Džihadisti ne mogu da se saberu posle ovakvog tretmana

Lutajući projektil, poznatiji kao kamikaza uništio je kamion Turkestanske islamske partije (TIP) povezane sa Al-Kaidom u gradu Tufahije na severu Latakije.

Kamion, natovaren municijom je uništen. U napadu nije bilo poginulih među džihadistima. Međutim, TIP obično ne priznaje svoje gubitke u Siriji jer su većina njegovih militanata Ujguri - muslimanski borci i separatisti odbegli iz Kine, koja ih smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teroristima.

Nekoliko opozicionih izvora je tvrdilo da su kamion sa municijom gađale ruske snage. Ovo tek treba potvrditi.

استهداف بيك اب بواسطة طائرة انتحارية

على محور التفاحية pic.twitter.com/uKZCR8tY5f

— همام عيسى (@humam_isa) February 11, 2021

Prošle godine, u nizu napada pominje se da su ciljani položaji i oprema militanata u različitim delovima severozapadnog sirijskog Idliba. Za izvođenje ovih udara optužene su Sirija, Rusija i Iran.

Današnji napad verovatno je bio odgovor na nedavne napade TIP-a i drugih terorističkih grupa na severu Latakije. U poslednja 24 sata snajperi su pogodili tri pripadnika sirijske vojske u regionu.

Više od godinu dana nakon rusko-turskog sporazuma o Idlibu, situacija u regionu još uvek nije stabilna. Terorističke grupe i dalje sprovode provokacije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.