RUSKA AVIJACIJA JE NOĆNA MORA ISIS-a: Bombarderi razneli terorističku bazu u blizini Palmire (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 23:06

RUSKA AVIJACIJA JE NOĆNA MORA ISIS-a: Bombarderi razneli terorističku bazu u blizini Palmire (VIDEO)

Situacija u Siriji je izuzetno loša

Severoistočno od sirijske Palmire teroristi su napravili zakamufliranu bazu, gde su formirane grupe za terorističke napade; avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili su napad na ove objekte, saopštio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćeniha strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Karpov.

- Prema dobijenim informacijama, teroristi su napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakamufliranu bazu severoistočno od Palmire, gde su formirane borbene grupe za slanje i izvođenje terorističkih napada u različitim regionima zemlje, a takođe se proizvodile eksplozivne naprave ručne proizvodnje - rekao je Karpov na brifingu.

Karpov je dodao da su nakon potvrde lokacije o ovim objektima avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na njih izvršili vazdušne napade.

Rus medyası:Rus savaş uçakları Humus doğusundaki Palmira bölgesinde Daeş'e ait sığınak ve barınakları vurdu. Yaklaşık 200 Daeş'li öldürüldü. pic.twitter.com/KKVQk70utF

— 🇹🇷🇹🇷Mürüvvet Sağlam🇹🇷🇹🇷 (@muruvvet_saglam) April 19, 2021

- Kao rezultat (napada)... uništena su dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava - precizirao je Karpov.

On je istakao i da teroristi u Siriji planiraju terorističke napade i napade na državne institucije u većim gradovima čiji je cilj destabilizacija situacije uoči predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, teroristi se obučavaju u kampovima za obuku, koji se nalaze "na teritorijama koje ne kontrolišu sirijske vlasti, uključujući zonu El Tanf, koju kontrolišu Oružane snage SAD".

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.