RUSI SPASLI AMERIČKE VOJNIKE: NAROD HTEO DA SE OBRAČUNA sa zločincima koji su UBILI DETE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2020, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI SPASLI AMERIČKE VOJNIKE: NAROD HTEO DA SE OBRAČUNA sa zločincima koji su UBILI DETE!

Sprečena dalja eskalacija sukoba

Sukob američkih vojnika i lokalnog stanovništva u Siriji prekinut je zahvaljujući ruskim vojnicima, koji su izveli američki konvoj do baze, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji, general-major Jurij Borenkov.

Prema njegovim rečima, američki vojnici su tokom sukoba pucali na sirijske civile.

- Samo zahvaljujući naporima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruskih vojnika, koji su stigli na mesto događaja, uspešno je sprečena dalja eskalacija sukoba sa lokalnim stanovnicima.

American army has killed a boy in a village near idlib because they were throwing stones at them, not letting them pass #Qamishli #Syria #Idlib pic.twitter.com/4s1A25up7u

— Soureh 🚩 (@soureh_design) February 12, 2020

Ruske snage su uputile konvoj Oružanih snaga SAD u pravcu baze, koja se nalazi u naselju Himo u provinciji Haseka - rekao je Borenkov.

Kako se navodi, do konflikta je došlo nakon što su američke snage skrenule sa maršrute, nakon čega su ih zaustavile sirijske vladine snage.

Ranije je saopšteno da su dva civila, od kojih jedno dete, ubijena tokom pucnjave američkih vojnika u selu Hirbat Amo, u blizini grada Kamišli na severoistoku Sirije.

Prema rečima pukovnika Majlsa Keginsa, predstavnika američke koalicije, vojnici koji su otvorili vatru na lokalne stanovnike, branili su se.

Više o ratovima u Siriji, Iraku i Jemenu čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusi spriječili sukob američke vojske i sirijskih civila

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2020

MOSKVA - Pripadnici ruske službe spriječili su danas spiralu sukoba između američkog vojnog konvoja i civila u sirijskoj provinciji El Hasakah, izjavio je šef ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih strana, general-major Jurij Borenkov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.