RUSI POSTIGLI DOGOVOR SA KURDIMA U SIRIJI: Ruska vojska odradila LAVOVSKI posao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 12:10

RUSI POSTIGLI DOGOVOR SA KURDIMA U SIRIJI: Ruska vojska odradila LAVOVSKI posao!

Veliki uspeh

Ruska zaštitnica za dečja prava Marija Ljvova-Belova pomogla je da se iz izbegličkih kampova u Siriji u Rusiju vrati 32 ruske dece, saopštila je pres služba ombudsmana. Ljvova-Belova dočekala je avion sa decom iz Rusije na aerodromu "Čkalovski".

Na putu kući grupu dece pratili su zaposleni u Kancelariji dečjeg ombudsmana, lekari Ruske dečje kliničke bolnice "Pirogov" i Ruskog centra za sudsku medicinu Ministarstva zdravlja Rusije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Osim toga, pomoć su pružili zaposleni u ambasadi Rusije u Damasku, vojnici Oružanih snaga Rusije u Siriji i Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije.

- Ovog puta uspeli smo da se dogovorimo sa kurdskom stranom o vraćanju 32 dece uzrasta od 5 do 17 godina porodicama u Rusiji. Radi se o 12 devojčica i 20 dečaka. Deca će proći lekarski pregled na saveznoj klinici i socijalnu rehabilitaciju u jednom od moskovskih centara i dalje se sastati sa svojim rođacima kod kojih će živeti pod starateljstvom - rekla je Ljvova-Belova.

Ona je dodala da je uz posredništvo kancelarije ombudsmana u Rusiju vraćeno ukupno 546 dece iz Sirije, Iraka, Pakistana i Turske, uzimajući u obzir i današnju grupu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.