RUSI OJADIŠE TERORISTE: ISIS u totalnom rasulu, nemaju više kud da beže

Izvor: Kurir, 02.Okt.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI OJADIŠE TERORISTE: ISIS u totalnom rasulu, nemaju više kud da beže

Sirijski mediji javljaju da je u bombardovanju uništen veliki broj vozila, raketnih sistema, čitavi komandni centri a džihadisti ginu na sve strane.

Sirijsko-arapska novinska agencija (SANA) objavila je danas da su ruski napadi na teroriste u Siriji napravili velike gubitke Islamskoj državi u tehnici i ljudstvu.

Vojni izvori agencije tvrde da su u napadima uništeni komandni i signalni centar u Daret Ezu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << blizu Alepa, dok je u Idlebu uništena velika količina municije, oružja i goriva.

"Gomila vozila i komandni centar uništeni su u Kafr Ziti, u predgrađu Hame", tvrdi izvor agencije.

SANA izveštava da su vazdušne snage uništile dva konvoja oklopnih vozila namenjenih terorististima u Alepu, između sela Maraset al Kan i Al Madjuna, gde se nalazi ruta koju ISIS koristi za snabdevanje svoje vojske.

Posle vazdušnih napada veliki broj terorista je poginuo i ranjen, najviše iz organizacije Al Nusra, od kojih su neki bili u vozilima naoružanim teškim mitraljezima.

Takođe, veliki broj terorista stradao je i u severoistočnim provincijama tokom napada ruske vojske na nekoliko mesta u okolini Alepa. SANA javlja da se džihadisti kriju u istočnom delu zemlje.

Sirijska armija, koja dejstvuje zajedno sa Rusima, uništila je i veliki broj skrivenih vozila, raketnih sistema i tenkova ISIS-a u okolini Homsa. Takođe, armija vrši napade na Al Nusru i na severu zemlje a veliki broj terorista ubijen je u mestima Al Hamadijeh i Ufania.



(SANA)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.