RUSI IZVRŠILI SNAŽNE VAZDUŠNE UDARE KOD RESAFE: Kamionet ISIS-a potpuno ugljenisan, ne daju mira džihadistima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2022, 20:47

RUSI IZVRŠILI SNAŽNE VAZDUŠNE UDARE KOD RESAFE: Kamionet ISIS-a potpuno ugljenisan, ne daju mira džihadistima (VIDEO)

ISIS još uvek predstavlja veliku pretnju po sirijske i snage SDF-a

Ratni avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) izveli su 3. i 4. februara 20 vazdušnih napada na teroriste, opremu i skrovišta ISIS-a u predgrađu grada Resafa u južnom delu sirijske Rake. Vazdušni napadi usledili su posle napada ISIS-a na pošiljku nafte koja je išla iz naftnih polja koje drže Sirijske demokratske snage ka oblastima koje drže vladine snage. Teroristi su uništili samo jedan tanker.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Aktivisti su podelili video koji prikazuje kamionet ISIS-a koji je uništen ili ruskim vazdušnim napadima ili vatrom vladinih snaga. Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, više od 70 ruskih vazdušnih udara izvršeno je na ćelije ISIS-a u centralnom dleu Sirije od početka februara. Uprkos velikom pritisku VKS i snaga sirijske vojske, ćelije ISIS-a su i dalje veoma aktivne u centralnom regionu.

استهداف بيك اب لتنظيم الدولة داعش في بادية الرقة من قبل قوات حسام القاطرجي pic.twitter.com/XxCP6eVHhr

— همام عيسى (@humam_isa) February 4, 2022

Operacije ISIS-a u centralnoj Siriji nisu bile pogođene američkim napadom 3. februara u kojem je poginuo glavni vođa terorističke grupe Abu Ibrahim al-Hašimi al-Kuraši. Grupa tek treba da potvrdi ili demantuje smrt Kurašija.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.