RUSI I SIRIJCI ZBRISALI DŽIHADISTIČKE SPECIJALCE: Spremali PODMUKLI NAPAD, pa dobili PAKLENU ISPORUKU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2019, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI I SIRIJCI ZBRISALI DŽIHADISTIČKE SPECIJALCE: Spremali PODMUKLI NAPAD, pa dobili PAKLENU ISPORUKU (FOTO)

Džihadisti su se spremali da napadnu linije Sirijske arapske armije.

Džihadistički specijalci grupacije Ansar al-Din su potpuno zbrisani sa lica zemlje u zajedničkom rusko-sirijskom napadu na njihove brdske položaje na severu Hame.

Džihadisti su se spremali da napadnu linije Sirijske arapske armije u blizini uzvišenja Tal-Malah, kada su ih bombarderi spržili.

جبهة أنصار الدين صور

شهداء جبهة أنصار الدين >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << في ريف حماة الشمالي أثناء دفاعهم عن ثغور المسلمين pic.twitter.com/7TnFA3rFCp

— الإعلامي أبو ريان (@aburayanidlib) July 27, 2019

Posle njihove smrti, na internet portalima koji su naklonjeni džihadistima su se pojavile umrlice za osmoricu militanata koji su poginuli.

Ovakve jedinice džihadista se kolektivno zovu Ingimasi (isto značenje kao šahidi). To su jurišne specijalne jedinice sunitskih terorističkih grupacija u Siriji, i na sebi nose samoubilačke prsluke. Te prsluke aktiviraju kada su na ivici da budu zarobljeni, ili kada se ukaže posebno povoljna prilika da se neprijatelju nanesu gubici detonacijom.

Oni takođe često nose uniforme Sirijske arapske armije sa ciljem da zbune vojnike lojalne Damasku.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO: UBICA "APAČA" I MOĆNI RAKETNI BACAČ Evo šta sve može oružje koje PUTIN PREPORUČUJE SRBIJI

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.