RT: Za svaki sledeći napad na narod Sirije krivci će biti Asad, Rusija i Iran - Hejlijeva

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Za svaki sledeći napad na narod Sirije krivci će biti Asad, Rusija i Iran - Hejlijeva

Izvor: VostokRT

Bela kuća je upozorila sirijskog predsednika Bašar al-Asada i sirijsku vojsku da će platiti "visoku cenu", jer SAD imaju informacije o "pripremama" koje su u toku za napade hemijskim oružjem. 
Statements from @PressSec on #syria pic.twitter.com/gEqPAf6WBk
— Sean Spicer (@PressSec) June 27, 2017
"Sjedinjene Države su identifikovale potencijalne pripreme za drugi napad hemijskim oružjem od strane režima Asada da bi verovatno doveli do masovnog ubijanja civila, uključujući i nevinu decu", saopštio je sekretar za štampu Bele kuće Šon Spejser.

"Aktivnosti su slične onima koje je režim pravio pre napada hemijskim oružjem 4. aprila 2017. godine."

"Kao što smo ranije saopštili, Sjedinjene Države su u Siriji da eliminišu "Islamsku državu" iz Iraka i Sirije. Ako, međutim, gospodin Asad sprovede još jedan napad hemijskim oružjem, kao i masovna ubistva hemijskim oružjem, on i njegova vojska će platiti visoku cenu."
Any further attacks done to the people of Syria will be blamed on Assad, but also on Russia & Iran who support him killing his own people.
— Nikki Haley (@nikkihaley) June 27, 2017 Takođe je američki ambasador u UN Niki Hejli saopštila na Tviteru sledeće: "Svaki naredni napad na narod Sirije biće okrivljen Asad, ali takođe i Rusija i Iran koji ga podržavaju u ubijanju svog naroda."

U aprilu je Tramp naložio vazdušni napad na Siriju na Šairat aerodrom koji je pogođen sa krstarećim raketama, nakon navodnog hemijskog napada u Idlibu ranije te nedelje za koji je okrivljen predsednik Asad.

Američki zakonodavci su se odmah podelili posle vazdušnih napada, ali mnogo medija ih je pohvalilo i podržalo.

Posle nedelju dana od vazdušnog napada iz aprila, Spejser je rekao novinarima da će Bela kuća "otvoriti mogućnost budućih udara na Siriju, ako ponovo vidimo ovu vrstu akcija."



Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte kako ga narod VOLI: Bašar al Asad sa suprugom u POSETI svojim ranjenim vojnicima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2017

Svakim danom pokazuje da je dostojan funkcije koju obavlja..Tokom proslave Ramazanskog Bajrama, Bašar Al-Asad je došao u iznenadnu posetu Hami, gde se vozio kroz nekoliko mesta kako bi se sreo sa ranjenim sirijskim vojnicima i članovima njihovih porodica...President Bashar Al Assad & family visiting...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.