RT: Turski poslanik optužen za izdaju zbog izjave o sarinu

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Turski poslanik optužen za izdaju zbog izjave o sarinu

Turski poslanik, koji je za Raša tudej rekao da je Islamska država koristila tursku teritoriju kao tranzitnu rutu da bi u Siriju dopremila otrovni gasa sarin, optužen je za izdaju i protiv njega je pokrenuta istraga, javila je ruska tv stanica.
Kancelarija glavnog tužioca u Ankari pokrenula je istragu protiv poslanika iz Istanbula Erena Erdema, nakon što je dao intervjuu za Raša tudej u ponedeljak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Materijale za hemijsko oružje su dopremali u Tursku, a potom su ih prebacivali u kampove Islamske države u Siriji, koji su u to vreme bili poznati kao "iračka Al Kaida", rekao je tada Erdem.
Erdem je naveo da poreklo materijala za hemijsko oružje nije iz Turske, već iz Evrope.
"Zapadne institucije bi trebalo da se zapitaju o tim vezama. Zapadni izvori su veoma dobro znali ko je izveo napad sarinom u Siriji", rekao je Erdem.
Napad otrovnim gasom sarinom dogodio se u avgustu 2013. u predgrađu Damaska.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.