RT: Sirijski vojnici u zagrljaju nakon probijanja trogodišnje opsade Deir ez Zora

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Sirijski vojnici u zagrljaju nakon probijanja trogodišnje opsade Deir ez Zora

Izvor: Vostok, RT

Vojnici sirijske armije sa velikom radošću su dočekali svoju braću po oružju u području Deir ez Zora, nakon što je trogodišnja opsada grada od strane terorista probijena uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Ekskluzivni snimci objavljeni od strane "RT raptli" pokazuju da su jedinice Sirijske arapske vojske ponovo zajedno sa svojim kolegama iz 137. brigade, čija je baza u zapadnom Deiru ez Zoru bila okružena teroristima od 2014. godine.



U proteklih nekoliko dana sirijske snage su ubrzano napredovale u potiskivanju terorista u toj oblasti. Ponovno spajanje sa okruženim garnizonom pratile su žestoke borbe nekoliko dana u kojima su sirijska vojska i njeni saveznici brzo zauzeli položaje terorista.

Napredovanje sirijske vojske omogućio je ruski raketni raketni napad na teroriste, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.




Većina provincije Deir ez Zor, uključujući vojnu vazdušnu bazu i veliki broj gradova i sela, i dalje je pod kontrolom terorista.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.