RT: Ruski brodovi i podmornica ispalili šest krstarećih raketa na teroriste u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2017, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ruski brodovi i podmornica ispalili šest krstarećih raketa na teroriste u Siriji


Izvor:
Vostok, RT

Dve ruske fregate i podmornica ispalile su šest krstarećih raketa tipa "Kalibar" na ciljeve terorista u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Teroristi koji su preživeli napad, kasnije su likvidirani u vazdušnim napadima.

Rakete su ispaljene sa ruskih fregata "Admiral Esen" i "Admiral Grigorovič", kao i podmornice "Krasnodar" iz istočnog Mediterana, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Podmornica je ispalila svoje rakete dok je bila ispod vode.



Udari su bili usmereni na komande i kontrolne centre terorista, kao i skladišta municije u sirijskoj provinciji Hama.

Današnji precizni udar pogodio je veliki depot municije terorista u blizini grada Akerbata, koji je detonirao nakon direktnog udara, navode iz Ministarstva odbrane.

Preostale mete uništene su u udarima podmornice, saopštilo je Ministarstvo.

Rusija je upozorila Tursku i Izrael o napadima putem vojnih kanala veze, dodao je se u saopštenju.

Tokom protekle sedmice, teroristi su napravili brojne pokušaje da pobegnu iz opkoljenog grada Rake i krenu prema Palmiri koristeći "južni koridor".

Teroristi pomeraju snage kroz težak teren do provincije Hama tokom noći i postavljaju komandne položaje i skladišta municije u velikim zgradama, saopštilo je Ministarstvo.

Kretanje militanata u toj oblasti nadgleda ruska oprema za nadzor, koja radi 24 časa, saopštila je vojska, dodajući da će eventualni ciljevi koji budu otkriveni biti predmet preciznih udara od strane vazduhoplovnih snaga.

Ranije u maju, isti ratni brodovi ispalili su četiri krstareće rakete koje su pogodile borbena vozila i teroriste izvan sirijskog grada Palmire.

Prema ministarstvu odbrane, "brodovi su pogodili područje istočno od Palmire, gde se nalazilo teško naoružanje i ljudstvo. Militanti su se preselili tamo iz Rakke. Sve mete su uništene ", saopštilo je Ministarstvo.

"Udari su pokrenuti nakon što je u blizini grada Raka primećen veliki konvoj terorista, koji se sastojao od 39 vozila i 120 militanata", saopštilo je tada Ministarstva odbrane.

"Teroristički konvoj od 39 "pikap" vozila je otkriveno i uništeno od strane vazduhoplovstva na putu do Palmire", saopštio je izvor i dodao da su vozila bila opremljena mitraljezima velikog kalibra.

U avgustu prošle godine ruska Crnomorska flota takođe je ispalila krstareće rakete tipa "Kalibar" nad nenaseljenim područjima kako bi uništila komandno mesto i lokaciju za proizvodnju municije još jedne terorističke grupe koja deluje u Siriji, Al-Nusra Front, saopštila je ruska vojska.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.