RT: Ruske vazduhoplovne snage nastavljaju sa likvidacijom terorista u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ruske vazduhoplovne snage nastavljaju sa likvidacijom terorista u Siriji

Izvor: Vostok, RT

U seriji ruskih vazdušnih udara u Siriji poginulo je na desetine militanata, a među njima komandanti, kao i strani borci, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Ruske vazduhoplovne snage takođe su gađale komandne položaje, teško naoružanje i skladišta municije.



"Tokom prethodnog dana ruske vazduhoplovne snage su imale za cilj onemogućavanje pregrupisavanja i pojačanje snaga Islamske države stranim borcima iz Iraka u blizini grada Abu Kamala, blizu granice sa Sirijom", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Kako su svi teroristički ciljevi indentifikovani, uključujući komandne ispostave, ljudstvo i oklopna vozila, te potvrđeni u roku od jedne sedmice, usledio je niz vazdušnih udara", dodaje se u saopštenju.

"U vazdušnim udarima u blizini Abu Kamala uništena je komandna ispostava u kojoj je likvidirano oko 40 militanata iz Tadžikistana i Iraka, kao i sedam terenskih vozila sa ugrađenim teškim mitraljezima", navodi se u saopštenju.



U odvojenim vazdušnim udarima u blizini grada Majadin likvidirano je do 80 terorista, a među njima i devet boraca sa severnog Kavkaza. Takođe je uništen komandni centar, 18 terenskih vozila i tri skladišta municije.

"Takođe, ruski avioni su naneli udare po grupi od 60 stranih boraca, državljana bivših sovjetskih republika, Tunisa i Egipta", navodi se u saopštenju, te se dodaje da je uništeno 12 terenskih vozila sa teškim naoružanjem.

Ministarstvo odbrane takođe je potvrdilo da su u prethodnim udarima u blizini Abu Kamala likvidirani uticajni komandanti Islamske države.

Ranije ove nedelje, u ruskim preciznim vazdušnim udarima likvidirano je više terorističkih lidera u različitim delovima Sirije.

U sredu je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo da je Abu Mohamad al Džulani, komandant terorističke grupe Tahrir al Šam (ranije poznat kao Front Al Nusra), teško ranjen u vazdušnom udaru.

Među komandantima ubijenim u vazdušnim udarima likvidiran je i "emir finansija" Tahrir Al Šama, šef južnog sektora Idliba, savetnik "ministra rata" i pomoćnik duhovnog lidera, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Uništeno je takođe obližnje skladište municije i eksploziva kao i šest terenskih vozila sa teškim naoružanjem", rekao je Konašenkov.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 07.10.

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2017, 10:42

  . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . . . Mapa siuacije na ratištu -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . .   OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima . . . . Pregled...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.