RT: Ruska fregata ispalila krstareće rakete na teroriste u Deir ez-Zoru

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ruska fregata ispalila krstareće rakete na teroriste u Deir ez-Zoru

Izvor: Vostok, RT

Ruski ratni brod stacioniran u Sredozemnom moru ispalio je salvu krstarećih raketa na grupu terorista u blizini grada Deir ez-Zor u zapadnoj Siriji, saopštila je ruska vojska. 



Fregata "Admiral Esen" ruske Crnomorske flote ispalila je rakete u utorak ujutro, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije. Rakete su uništile komunikacijski centar, skladišta oružja i radionicu za popravku koju su koristili teroristi.




"Raketni udari su podržali napredovanje sirijske vojske i sprečili planove terorista da se pregrupišu i ojačaju terorističke pozicije u blizini grada Deir ez Zor", saopštilo je ministarstvo.

Sirijske snage koje podržavaju ruski ratni avioni trenutno pokušavaju da probiju dugogodišnju blokadu glavnog grada istoimene provincije. Moskva je saopštila da bi uspešnost operacije predstavljala strateški poraz terorističke grupe u Siriji.

"Admiral Esen" je jedan od najsavremenijih ratnih brodova u Rusiji. Nosi osam krstarećih raketa "Kalibar" sa vertikalnim lansiranjem. Brod je i ranije maju i junu takođe dejstvovao po teroristima krstarećiim raketama.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

UDAR S MORA Ruski brod uplovio u Meditaran, pa ispalio moćne rakete i RAZORIO NEPRIJATELJA (VIDEO)

Izvor: Blic, 05.Sep.2017

Fregata „Admiral Esen“ lansirala je krstareće rakete „kalibar“ na objekte terorističke grupe DAEŠ u blizini grada Dejr el Zor u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije...„Fregata ’Admiral Esen‘ ruske Crnomorske flote, koja obavlja zadatke u okviru stalne operativne grupe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.