RT: Ruska fregata i podmornica ispalile četiri krstareće rakete na teroriste kod Palmire

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2017, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ruska fregata i podmornica ispalile četiri krstareće rakete na teroriste kod Palmire

Izvor: Vostok, RT

"Projektili su uništili tešku tehniku i likvidirali teroriste koji su prebačeni iz svojog uporišta Rake, prema Palmiri", saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

"Ruski ratni brodovi i fregata po imenu "Admiral Esen" i podmornica "Krasnodar", ispalili su krstareće rakete "Kalibar" na borbenu tehniku i teroriste kod sirijskog grada Palmire", saopštilo je Ministarstvo odbrane.



Četiri krstareće rakete su ispaljene iz istočnog Mediterana, navedeno je u saopštenju, a podmornica je ispalila svoje rakete dok je bila ispod vode.

Prema saopštenju, brodovi su ciljali mete na području istočno od Palmire, gde se nalazi teško naoružanje i ljudstvo. Teroristi su na tu lokaciju došli iz Rake. Svi ciljevi su uništeni, dodaje se u saopštenju.

Vojske SAD, Turske i Izraela su dobile odgovarajuća upozorenja o udarima unapred preko aktivih kanala za vezu telefona, dodalo je Ministarstvo odbrane.


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.