RT: Poslednje uporište terorista u Siriji potpuno oslobođeno - Damask

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Poslednje uporište terorista u Siriji potpuno oslobođeno - Damask

Izvor: Vostok / RT

Sirijska armija oslobodila je grad Abu Kamal, uništavajući poslednje uporište Islamske države u Siriji. Pad Abu Kamala označava kraj Islamske države kao terorističke grupe, rekli su komandanti sirijske vojske.

"Oslobađanje grada Abu Kamala je veoma važno jer to označava kraj projekta terorističke organizacije Daeš u regionu", navodi se u saopštenju Komande sirijske vojske.

Sinoć je objavljen video materijal na kojem se vide snage sirijske vojske i saveznika iz različitih grupa milicija kako proslavljaju pobedu u blizini grada.



Abu Kamal je grad na reci Eufrat u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji, u blizini granice sa Irakom. Teroristi su ga zauzeli u leto 2014. godine, nakon tromesečnih borbi na tom području.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sada i ZVANIČNO - Portparol sirijske vojske: Abu Kamal je oslobođen

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2017

Započeo proces čišćenja grada od eksplozivnih mina..Portparol Sirijske arapske vojske general Ali Majhoub objavio je rano jutro da je uporište IS Abu Kamal zvanično oslobođeno...Za razliku od prethodnih bitaka u Al-Majadinu i Deir ez Zoru, Islamska država je odlučila ne troši sredstva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.