RT: Izrael peti put u sedmici napao Siriju

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Izrael peti put u sedmici napao Siriju

Izvor: Vostok, RT

"Izrael je otvorio vatru na sirijske vojne položaje nakon što su projektili lansirani sa sirijske teritorije pali na izraelsku stranu granice", saopštile su Izraelske odbrambene snage.

Napad se dogodio u nizu sličnih incidenata tokom ove nedelje. Ovo je peti put da je Izrael napao sirijsku vojsku tokom ove sedmice, optužujući Siriju za granatiranje. 
 
In response to projectiles launched @ Israel from Syria, IDF targeted the Syrian military artillery position that was the source of the fire
— IDF (@IDFSpokesperson) July 1, 2017 Moments ago, an errant projectile from internal fighting in Syria hit an open area in the Northern Golan Heights. No injuries reported.
— IDF (@IDFSpokesperson) July 1, 2017  
Izraelske snage su saopštile da je napad bio usmeren na "sirijske artiljerijske položaje" kao odmazda za dve granate koje su pale na izraelski deo Golanske visoravni.



"Jedan projektil lansiran iz Sirije pao je na otvoreni prostor na severu Golanske visoravni", navodi se u saopštenju. Kako je navedeno, "zalutali projektil" na osnovu kojeg je otvorena uzvratna vatra je "rezultat unutrašnje borbe u Siriji", dodaje se u saopštenju.

Sličan incident se dogodio sat kasnije, kada je druga granata pogodila isto područje.

U ovom incidentu takođe nije bilo povređenih ni materijalne štete, kako su saopštike izraelske snage.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.