RAFINERIJA, SKLADIŠTA I KONVOJ CISTERNI DIGNUTI U VAZDUH: Rusi jednom za svagda pomrsili konce Turcima (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 20:33

RAFINERIJA, SKLADIŠTA I KONVOJ CISTERNI DIGNUTI U VAZDUH: Rusi jednom za svagda pomrsili konce Turcima (FOTO/VIDEO)

Izvršen strahovit napad na Tarhin i Himran

Trgovci naftom u oblastima Sirije okupiranim od strane Turske na severu zemlje, pretrpeli su katastrofalne gubitke u nedavnom raketnom udaru na Tarhin i Himran u Alepu.

Sirijski opozicioni izvor saopštio je da je u napadu, koji se dogodio kasno uveče 5. marta, uništeno više od 200 cisterni sa naftom, kao i improvizovane rafinerije i skladišta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />منذ 19 ساعة ورغم الصعوبات الكبيرة والمخاطر بسبب طبيعة الحرائق البترولية، ماتزال فرق الدفاع المدني السوري تكافح لإخماد الحرائق التي خلفها قصف النظام وروسيا على الحمران بريف حلب الشرقي.#الخوذ_البيضاء pic.twitter.com/NUPnUWVcxQ

— الدفاع المدني السوري (@SyriaCivilDefe) March 6, 2021

Prema navodima "Belih šlemova", u napadu su poginule četiri osobe. Najmanje 42 osobe su povređene, od kojih su neke navodno u kritičnom stanju. Snimke sa ciljanih područja, krijumčarske rute i tržišta goriva u Himranu i čvorišta za preradu švercovane nafte u Tarhinu, pokazuju  potpuno uništenje.

Trgovci naftom u severnom Alepu trguju naftom koju su ilegalno proizvele Sirijske demokratske snage (SDF) sa nekoliko polja u severoistočnom delu Sirije. Ova ilegalna trgovina pomaže u finansiranju militanata koje podržavaju Turci, kao i SDF.

Napad na Tarhin i Himran očigledno su izvele Sirijska arapska vojska (SAA) i ruske snage. U napadu su korišćene taktičke balističke rakete OTR-21 "Točka". Prema brojnim izvorima, takođe su primenjene taktičke balističke rakete "Iskander" i teške rakete BM-30 "Smerč".

Operacije trgovine naftom na severu i severoistoku Sirije verovatno će usporiti nedeljama, ako ne i mesecima, kao rezultat uspešnih napada.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ISIS ŽESTOKO UDARIO PO KURDIMA: Naneli im veliku štetu u Deir ez-Zoru, a onda je započela odmazda (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 13:19

Situacija u Deir ez-Zoru je izuzetno nestabilna..Islamska država je 6. marta saopštila da su njene ćelije izvršile odvažni napad na sedište Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u gradu al-Šil na jugoistoku Deir ez-Zora...Tokom napada, koji se dogodio kasno uveče 5. marta, teroristi su kapije štaba...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.