Putin: SAD računaju da će posle vojne intervencije opozicija Sirije preuzeti vlast

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2013, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: SAD računaju da će posle vojne intervencije opozicija Sirije preuzeti vlast

05.09.2013. -

SAD računaju na to da će posle napada na Siriju pobunjenici moći da preuzmu vlast, i da kopnena operacija američke vojske neće biti potrebna, rekao je predsednik Rusije na sednici Saveta za ljudska prava.

„Zašto kažu da se nijedan američki vojnik neće pojaviti na teritoriji Sirije? Zar oni smatraju da je to nepotrebno, da će se pobunjenici i sami snaći? Ali potrebno je podržati ih snagama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i sredstvima koje oni nemaju. Pobunjenici nemaju avijaciju, nemaju rakete. Treba im dati. Upravo će sad i ovako da im daju“, - kaže Putin.

Neke zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Država, se zalažu za oštre mere protiv vlasti Sirije, uključujući i moguću vojnu intervenciju. Rusija kao stalni član Saveta bezbednosti Organizacije ujedinjenih nacija ima pravo veta i može da blokira odluku o vojnoj operaciji na koju Amerikanci insistiraju, dodao je predsednik.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.