Izvor: Blic, 02.Apr.2016, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve sirijske izbeglice u ponedeljak u Nemačkoj

Prva grupa sirijskih izbeglica iz Turske treba u ponedeljak da stigne u Nemačku u okviru sporazuma Evropske unije i Turske o rešavanju migrantske krize, saopštile su nemačke vlasti.

Paralelno s tim, u ponedeljak se očekuje i prvi povratak izbeglica iz Grčke u Tursku. Lideri EU i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turski premijer Ahmet Davutoglu postigli su u 18. marta sporazum o zaustavljanju priliva ilegalne imigracije i razbijanju krijumčarskih mreža imigranata koji je stupio na snagu dva dana kasnije, 20. marta.

Pročitajte još:

Prema tom sporazumu, "svi ilegalni imigranti koji dodju u Grčku iz Turske biće vraćeni" na tursku teritoriju. Prvo vraćanje izbeglica u Tursku trebalo bi da počne u ponedeljak.

Portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslpova Tobijas Plate izjavio za Frans pres da se u ponedeljak očekuje dolazak nekoliko desetina sirijskih izbeglica, pretežno porodica s decom.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.