Prva grupa američkih vojnika napustila Siriju

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva grupa američkih vojnika napustila Siriju

"Sjedinjene Američke Države počele su da povlače vojsku iz Sirije", saopštila je u subotu turska informativna agencija "Anadolija".

Prema navodima agencije, najmanje 50 američkih vojnika ispraznilo je skladište s oružjem i municijom u provinciji Hasake i uputilo se prema Iraku u oklopnim automobilima.

Saopšteno je da je u skladištu od oko 400 kvadratnih metara bilo naoružanje namenjeno snagama samoodbrane sirijskih Kurda.

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednik Donald Tramp je objavio ranije da je u Siriji pobeđena ID i da se američka vojska povlači odatle, jer je borba protiv terorizma bio jedini cilj njenog boravka u toj zemlji.

Ubrzo nakon toga je američki ministar odbrane Džejms Matis podneo ostavku, objavivši pismo u kojem je nedvosmisleno naveo da se ne slaže s američkim predsednikom u ključnim pitanjima.

Agencija Rojters je, pozivajući se na izvore, saopštila da će saradnici Stejt departmenta SAD iz Sirije biti evakuisani u roku od 24 sata, a američke oružane snage će biti povučene za 60 do 100 dana.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

SAD prazne vojna skladišta u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 30.Dec.2018, 12:02

Sjedinjene Američke Države počele su da povlače vojsku iz Sirije, saopštila je turska informativna agencija „Anadolija“.. Prema navodima agencije, najmanje 50 američkih vojnika ispraznilo je skladište s oružjem i municijom u provinciji Hasake i uputilo se prema Iraku u oklopnim automobilima. Saopšteno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.