Provokacije džihadista u Idlibu sve jače, sirijska vojska mora da reaguje: Krećemo u napad!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2018, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provokacije džihadista u Idlibu sve jače, sirijska vojska mora da reaguje: Krećemo u napad!

Sirijska vojska se priprema za pokretanje nove operacije u provinciji Idlib, objavila je u utorak novinska agencija Fars.

Pozivajući se na izjavu komandanta sirijske vojne oblasti, agencija Fars je saopštila da džihadisti ojačavaju svoje položaje u tampon zoni Idliba.

Pustinja Svejde će biti poslednje što će videti: Džihadisti drhte pred novim naletom sirijske vojske (VIDEO)

- Vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je precizirala lokacije teškog naoružanja, tenkova, topova, raketa i lansera protivnika u demilitarizovanoj zoni definisanoj Sporazumom u Sočiju - izjavio je komandant za agenciju Fars.

Komandant je rekao da je grupa Adžnad al-Šam, koja je smeštena u blizini jedne od turskih osmatračnica u malom gradu Sarminu, napala sirijsku vojsku kod grada Kafraja na istoku Idliba.

Žestoke borbe na Eufratu: Kurdi uz pomoć SAD preuzeli ključno uporište džihadista (MAPA)

Vojni izvor u gradu Mardeh rekao je prošle sedmice za agenciju Al-Masdar da sirijska vojska smatra da džihadisti nemaju nameru da napuste tampon zonu. Ukoliko do povlačenja uskoro ne dođe, sirijska vojska će biti primorana da pokrene ofanzivu protiv terorista u tampon zoni.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.