Projektilima na Asada

Izvor: RTS, 08.Avg.2013, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projektilima na Asada

Bašar al Asad nepovređen posle navodnog napada ustanika na kolonu vozila u kojoj se nalazio. Sirijske vlasti demantuju da je uopšte i bilo napada. Ustanici tvrde da su na kolonu ispalili tri granate i da je bar jedno vozilo pogođeno.

Sirijski predsednik Bašar al Asad pojavio se na nacionalnog televiziji, svega nekoliko sati pošto su ustanici objavili da su kolonu njegovih vozila gađali, i navodno pogodili, sa nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << granata.

Napad je izvela brigada Tahrir aal Šam, nadajući se da će Asada iznenaditi na putu ka džamiji.

Sirijske vlasti su demantovale da je napad uopšte izveden, ali se na snimcima vidi dim iznad dela grada u kojem živi sirijski predsednik.

"Informacije o napadu su netačne", rekao je sirijski ministar informisanja Omar Zoabi.

Ustanici su, pak, obznanili da su na kolonu vozila ispalili tri granate kalibra 120 milimetara i da je najmanje jedna pogodila cilj.

"Napad je uzdrmao režim, čak i ako Asad nije pogođen", naveo je predstavnik ustanika. "Bile su dve kolone. Prava i lažna... Gađali smo onu u kojoj se vozio Asad".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.