Preko 38.000 militanata napustilo sirijski Arbil

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 38.000 militanata napustilo sirijski Arbil

Preko 38.000 militanata sa porodicama napustilo je naselje Arbil i prebačeno je u provinciju Idlib, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, dan nakon što je juče postignuta saglasnost sa liderima oružanih grupacija da će napustiti predgrađe Damaska.


Samo 6.000 ih je prebačeno u protekla 24 sata, precizira se i dodaje da je za tu akciju bilo potrebno da se angažuje 141 autobus, kao i da je reč o borcima grupacije Fejlak el rahman.


Kada je reč o civilima, do sada je putem humanitarnih koridora Gutu napustilo preko 150.000 ljudi, navodim Ministarstvo.


S tim u vezi, ruski vojni resor doneo je odluku da produži humanitarnu pauzu kako bi se svi civili i borci prebacili na drugu lokaciju.


Istovremeno, komisija za primirje u Siriji zabeležila je 11 slučajeva režima prekida vatre u zonama deeskalacija, dok je Turska strana saopštila da je primetila samo jedan slučaj.


„Budući da je takvih slučajeva veoma malo, situacija u tim zonama ocenjuje se kao stabilna“, zaključuje rusko Ministarstvo.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.