Predskazanje o propasti Damaska?

Izvor: BKTV News, 20.Avg.2012, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predskazanje o propasti Damaska?

Hrišćanski fundamentalisti podsećaju na starozavetna biblijska mesta, koja se tiču sirijskog glavnog grada. Damask će biti “ukinut”, tog grada više neće biti, već samo “gomile ruševina”, govorio je prorok Isaije.
Poslednjih meseci u Evropi i Americi, hrišćanski fundamentalisti intenzivno se bave istraživanjima mogućih bibijskih proročanstava u vezi sa napetom situacijom na Bliskom istoku.
Fundamentalisti podsećaju na starozavetna biblijska mesta, koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tiču sirijskog glavnog grada Damaska. Prema rečima proroka Isaije Damask će biti “ukinut” i tog grada više neće biti, već samo “gomile ruševina”, prenosi Verska informativna agencija.
I prorok Jeremija piše o Damasku, o gradu koji će, kako je rekao, “klonuti”, iz koga će se bežati i koga će zadesiti tuga i bolovi kao oni kod porodilje.
“Popadaće mladići njegovi po ulicama, a sva će vojska izginuti”, govorio je prorok Jeremija.
Pojedini teolozi ukazuju na to da se ovo proročanstvo odnosi na ugrožavanje Damaska od Asiraca 732. godine stare ere, dok su fundamentalisti sigurni da se ono još nije ispunilo i da sada nastupaju “poslednja vremena”.
Prema rečima fundamentalista “poslednja vremena” mogu biti samo predskazana događanjima na Bliskom istoku i u vezi sa Izraelom.
Napetost između Izraela i Irana neprestano raste, ne isključuje se mogućnost da obe zemlje koriste rakete, možda i atomske, u napadima. Irak, takođe, još nije bezbedan.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.