Poziv na grupno silovanje?

Izvor: RTS, 03.Jan.2013, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv na grupno silovanje?

Kontroverzna poruka džihadiste Muhameda al Arifija koji je, navodno, izjavio da "ratnici islama" treba da uđu u brakove koji bi trajali nekoliko sati, kako bi svi dobili malo oduška. Arifi tvrdi da to nije poziv na masovno silovanje.

Uticajni saudijski sveštenik porekao je da je sirijske borce pozvao na grupno silovanje žena, kako su preneli mediji.

Demanti je usledio nakon što je njegov poziv na "brak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radi odnosa", naišao na oštre osude muslimana širom sveta, koji su taj predlog nazvali "silovanjem žrtava sirijske krize".

Džihadista Muhamed al Arifi pozvao je borce da uđu u kratokoročne "brakove radi odnosa" sa sirijskim ženama, koji bi trajali samo nekoliko sati, kako bi svi "došli na red".

Novozelandska televizija 3 News objavila je da se Arifi nada da će njegova fatva ojačati rešenost mudžahedina koji već dve godine nisu bili sa ženama.

Prema izveštavanju medija, Arifi je rekao da su žene starije od 14 godina pogodne da postanu supruge i da je njihova ''dužnost'' da uđu u ovu vrstu braka.

Ove tvrdnje prvobitno je na Jutjubu postavio neimenovani Sirijac koji kaže da ne želi da njegova zemlja bude pretvorena u talibansku državu, a potom su ih mediji preuzeli.

U snimcima koji su ranije objavljivani na Jutjubu, Arifi propagira ''ubijanje nevernika'' i davanje uputstava muslimanima kako da tuku svoje žene.

Muhamed al Arifi je sledbenik vahabizma, konzervativnog tumačenja islama popularnog u Saudijskoj Arabiji.

Saudijska Arabija zajedno sa Katarom pomaže Slobodnoj sirijskoj armiji u borbi protiv Asadovog režima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.