Poslednji konvoj napustio Alep

Izvor: B92, 22.Dec.2016, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji konvoj napustio Alep

Damask -- Poslednji konvoj sa pobunjenicima i civilima napustio je Alep, posle čega je sirijska vojska saopštila da su preuzeli punu kontrolu nad tim gradom.

"Četiri poslednja autobusa koji prevoze teroriste i njihove porodice stigli su u Ramusu", kvart južno od Alepa pod kontrolom vladinih snaga, navela je večeras državna televizija i najavila saopštenje vojske o pobedi u Alepu.

Sirijska vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odmah zatim saopštila da je vlada preuzela kontrolu nad celim Alepom.

Kako se navodi u saopštenju vojske ovo zauzimanje predstavlja "stratešku transformaciju u ratu protiv terorizma".

"Zahvaljujući krvlju naših mučenika i žrtvama naših hrabrih oružanih snaga, kao i dodatnih snaga i saveznika... generalna komanda oružanih snaga objavljuje vraćanje bezbednosti u Alepu posle njegovog oslobađanja od terorizma i terorista i izlaska onih koji su ostali", navodi

Ovim je završena četvorogodišnja pobunjenička kontrola nad istočnim delom grada.

Preuzimanje kontrole nad celim Alepom predstavlja najveću pobedu sirijskih snaga u odnosu na pobunjenike od početka rata 2011. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.