Poražena Islamska država

Izvor: RTS, 23.Mar.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poražena Islamska država

Teroristička grupa, tzv. Islamska država poražena je u bici kod Baguza u Siriji, poslednjeg uporišta terorista u ovoj državi, saopštile su Sirijske demokratske snage (SDF).
SDF, koje uživaju podršku SAD, navele su da je okončan samoproglašeni kalifat tzv. Islamske države, prenosi Rojters.

Šef službe za štampu SDF >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mustafa Bali je rekao da će SDF nastaviti borbu protiv ekstremista "do istrebljenja".
Prema njegovim rečima Islamska država, koja je u jednom trenutku držala pod kontrolom velike delove teritorije Iraka i Sirije je pobeđena.
Iz SDF je ranije saopšteno da je tzv. Islamska država poražena je u bici kod Baguza u Siriji, poslednjeg uporišta terorista u ovoj državi.
"Baguz je oslobođen. Vojna pobeda protiv Daeša (ID) je ostvarena", saopštio je Bali na Tviteru.
SDF su vodile borbu za Baguz na granici sa Irakom više nedelja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraj kalifata, "ovo je najduža kolona predaje ID" VIDEO

Izvor: B92, 23.Mar.2019

Damask -- Teroristička grupa, tzv. ID poražena je u bici kod Baguza u Siriji, poslednjeg uporišta terorista u ovoj državi, saopštile su Sirijske demokratske snage (SDF)...SDF, koje uživaju podršku SAD, navele su da je okončan samoproglašeni kalifat tzv. Islamske države, prenosi Rojters..."Baguz...

Nastavak na B92...

USPON I PAD ISLAMSKE DRŽAVE: Od moćnog kalifata veličine Velike Britanije do malog seoskog uporišta (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019

Džihadistička grupa Islamska država eksplodirala je na međunarodnoj sceni 2014. godine kad je zauzela ogromne delove teritorije Sirije i Iraka. Postala je ozloglašena zbog svoje surovosti, čineći masovna ubistva, otmice i obezglavljivanja...Priča o usponu Islamske države nije počela ni 2012,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.