Pompeo: Napad sirijske vlade na Idlib eskalacija konflikta

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Napad sirijske vlade na Idlib eskalacija konflikta

Vašington -- Državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio je da SAD gledaju na napad sirijske vlade na provinciju Idlib koju drže pobunjenici kao na eskalaciju konflikta.

"SAD ovo vide kao eskalaciju već opasnog konflikta", napisao je Pompeo na Tviteru. Kako prenosi Rojters, Pompeo je takodje osudio ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova zbog toga sto "brani sirijski i ruski napad".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da sirijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada ima svako pravo da istera "teroriste" iz enklave Idlib koja je pod kontrolom pobunjenika.

On je dodao da su u toku razgovori o uspostavljanju humanitarnih koridora tamo, javile su agencije RIA i Interfaks.

Lavrov je rekao da se komunikacija izmedju Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o Siriji se odvija u pravo vreme i da Rusija nema planove da skriva svoje akcije tamo, prenosi Rojters.

Lavrov je juče upozorio Zapad da se "ne igra sa vatrom" u Idlibu navodeći da se sprema nova provokacija a bi se omeli planovi za sprovodjenje antiterorističke operacije u toj sirijskoj provinciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.