Polovina posmatrača napustila Siriju

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovina posmatrača napustila Siriju

27.07.2012. -

Skoro polovina od 300 međunarodnih posmatrača je napustila Siriju, ali vratiće se u slučaju potrebe. Posmatračka misija je došla u Siriju u maju ove godine na odluku Saveta bezbednosti OUN i prošle nedelje joj je savet produžio mandat na još mesec dana.

Rad posmatrača otežavaju neprestane borbe između sirijske armije i ustanika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Zbog toga je došlo do privremenog smanjenja broja posmatrača. Ujedno Rusija je informisala OUN o spremnosti da pošalje 30 svojih vojnika u sastav misije.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OUN poziva da se obezbedi život stanovnika Alepo

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2012

27.07.2012. -..Vrhovni komesar OUN za ljudska prava Navi Pilaj je pozvala vlasti i opoziciju u Siriji da obezbede miran život civila grada Alepo. Komesar OUN je takođe izrazila zabrinutost saopštenjima da su ubijani zatvorenici u centralnim zatvorima Alepa i Homsa za vreme nereda prošle nedelje....

Nastavak na Vostok.rs...

Severna Koreja lansirala svoj tablet računar

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2012

27.07.2012. -..Tablet računar "Ačhim" (Jutro), kreirani za potrebe obrazovanja severnokorejskom Kompanijom za razvoj elektronike, uživa veliku popularnost među lokalnim studentima, navodi korejska Centralna novinarska agencija. Tablet, koji je težak 300 grama, ima ekran od sedam inča. Kontrolni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.