Izvor: RuskaRec.ru, 20.Maj.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon dao obećanje Rusiji u vezi sa napadima u Siriji

 
SAD neće ponoviti napade na snage koje podržava sirijska vlast ukoliko ne bude bilo pretnji američkoj vojsci, rekao je načelnik Objedinjenog komiteta načelnika štabova američke vojske general Džozef Danford.
Obavezao sam se da se nešto slično neće ponoviti, ukoliko ne bude pretnji našim snagama, izjavio je on. 
Visoki američki vojni zvaničnik je rekao da je njegov resor stupio u kontakt sa ruskom stranom neposredno posle napada izvedenog u četvrtak i >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << da u ovom trenutku SAD i Rusija „vode dijalog na svim nivoima“.
Koalicija zapadnih zemalja za borbu protiv terorizma na čelu sa SAD bombardovala je kolonu sirijskih provladinih snaga 18. maja na području El Tanfa u Siriji u zoni deeskalacije.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da bez obzira na razloge američke komande za donošenje takve odluke, napad je nelegitiman i protivzakonit, i predstavlja još jedno grubo kršenje suvereniteta Sirije, prenose ruski mediji. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danford: Napad na Siriju se neće ponoviti ukoliko ne bude pretnje američkim snagam

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017

Šef američkog Generalštaba, general Džozef Danford, izjavio je da uverava Rusiju da se napad na Siriju neće ponoviti ukoliko ne bude pretnje američkim snagama.. . „Naši komandanti na lokalu su smatrali da su u tom trenutku u opasnosti, a pravila vojnih dejstava su im dozvoljavala da to učine....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.