Izvor: RuskaRec.ru, 14.Jun.2017, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politico: „Ruska propaganda" uništava američku vojsku

Časopis Politico smatra sumnjivim „prorusko raspoloženje“ pojedinih američkih sajtova za veterane koji ne veruju mejnstrim medijima, i preštampavaju tekstove koje objavljuju onlajn glasila poput časopisa Instituta za orijentalistiku Ruske akademije nauka, recimo o situaciji u Siriji ili u Ukrajini
Kako tvrdi Politico „ruski agenti“ navodno na društvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << mreži Fejsbuk uspostavljaju kontakte sa američkim vojnicima kojima se predstavljaju kao privlačne žene i potom im izvlače informacije, koje završe u vidu propagande u tamošnjim vestima. 
Kako je poginuo ruski oficir u Siriji?
Vest o pogibiji starijeg lajtnanta Aleksandra Prohorenka prošle godine u Siriji Politico naziva „neproverenom“ i „propagandnom“. Budući pripadnik specijalnih snaga angažovan na zadatku navođenja raketnih udara na džihadiste ovaj oficir je poslao komandi i avijaciji koordinate mesta na kome se nalazio u trenutku kada je shvatio da su ga teroristi opkolili. Američki vojnici su bili oduševljeni njegovim postupkom, smatrajući ga herojem, rekla je bivša pripadnica američke vojske Serena Moring, ali i istakla da ju je to ozbiljno uznemirilo kao i činjenica da su njene kolege postale Putinovi poklonici.
Bivši komandant NATO-a u Evropi general Filip Bridlav izjavio je za Politico da su se takve simpatije prema Rusiji pojavile zahvaljujući „koordiniranoj kampanji Kremlja“. 
New Yorker: Dok Tramp tvituje, Rusija i Asad napreduju u Siriji
Prema informacijama američkog časopisa Pentagon je „očigledno zabrinut", međutim, u vojnom resoru ovom glasilu nisu prokomentarisane optužbe na račun Moskve. Samo je rečeno da nastoje da povise nivo obaveštenosti saradnika o pretnjama u sajber prostoru. 
Politico zaključuje da kampanja Kremlja može da utiče na sposobnost američkih vojnika da se suprotstave budućoj ruskoj agresiji, prenose ruski mediji. 
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.