Pogođen iranski tanker, napad iz pravca libanskih voda

Izvor: B92, 24.Apr.2021, 22:45

Pogođen iranski tanker, napad iz pravca libanskih voda

Sirijsko ministarstvo energetike saopštilo je da je ugašen požar na naftnom tankeru koji je izazvan napadom drona iz pravca libanskih voda.

Identitet tankera nije objavljen, a iranska televizija Al-Alam tvrdi da je pogođen jedan od tri iranska naftna tankera koji su nedavno stigli na sirijski naftni terminal, dok poluzvanična iranska agencija Tasnim negira da je reč o iranskom brodu, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U priobalnom gradu Banijas nalazi se rafinerija koja je zajedno sa onom u Homsu pokriva značajan deo domaće potražnje za dizelom, gorivom za grejanje, benzinom i drugim naftnim derivatima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.