Poginulo 60 džihadista iz Njemačke

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo 60 džihadista iz Njemačke

BERLIN - Najmanje 60 njemačkih državljana, koji su se pridružili grupi "Islamska država", poginulo je u sukobima u Siriji i Iraku, izjavio je šef njemačke Službe za zaštitu ustava Hans-Georg Masen.

"Prema našim podacima, gotovo 60 terorista iz grupe `Islamska država`, koji su porijeklom iz NJemačke su ubijeni ili su poginuli. Najmanje devetorica su izvršila samoubilački napad", izjavio je Masen za "Velt am Sontag.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Prema njegovim riječima, 500 Nijemaca je otišlo u Siriju i Irak da učestvuje u sukobima.

On je naveo da se više od 180 njih trenutno vratilo u NJemačku, prenosi RIA "Novosti".

Prethodno su mediji objavili da je njemačka policija uhapsila devet lica osumnjičenih da su povezani sa terorističkim organizacijama, među kojima i grupa "Islamska država".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.