Podrška političkom procesu u Siriji

Izvor: Akter, 18.Avg.2015, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška političkom procesu u Siriji

Savet bezbednosti UN jednoglasno je danas usvojio izjavu kojom se podržavaju pregovori o Siriji s ciljem da se u toj zemlji ponovo uspostavi mir

Zamenik stalnog predstavnika Francuske u UN Aleksis Lamek ocenio je da je donošenje dokumenta istorijski dogadjaj.

"Prvi put za dve godine Savet bezbednosti je ujedinjen i šalje poruku podrške političkom procesu u Siriji", rekao je Lamek.

Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nego što je 15 članica UN usvojilo tekst izjave, ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin rekao je da će to biti prvi politički dokument o Siriji koji je usvojen konsenzusom.

Od kada je počeo rat u Siriji, Savet bezbednosti UN je u nekoliko navrata pokušao da donese rezoluciju o Siriji, ali su se tome prtivile Rusija i Kina koje imaju pravo veta.

U Siriji je od početka sukoba 2011. godine stradalo 250.000 ljudi.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.