Podgoričanin švercovao oružje u Siriju

Izvor: RTS, 28.Avg.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgoričanin švercovao oružje u Siriju

Stanislav Radović iz Podgorice uhapšen je na granici Sirije tokom pokušaja da prošvercuje oko dve tone lakog naoružanja i dvadesetak minobacača.

Kako crnogorske vlasti veruju, Stanislav Radović je oružje utovario u Tripoliju i kamionom sa oznakama jedne humanitarne organizacije krenuo da ga prebaci u Siriju, piše Dan, prenosi Tanjug.

Vrednost zaplenjenog oružja procenjuje se na oko milion dolara, navodi podgorički dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dodaje da su u kamionu bila tri kontejnera u kojima je bilo spakovano naoružanje – najviše pištolja i kalašnjikova ruske i jugoslovenske proizvodnje.

Prema saznanjima Dana, Radović (48) je ranije radio u nekoliko humanitarnih organizacija, ali mu je oduzeta licenca za rad zbog više prestupa koji imaju veze sa prekograničnim kriminalom.

Već dvadesetak godina živi u Egiptu, a zajedno sa njim uhapšena su i dva libijska vojnika. Jedan od njih nalazio se na mestu suvozača, a drugi u delu gde su bili smešteni kontejneri sa oružjem.

Iz Uprave policije listu je saopšteno da Interpol Podgorica nije obavešten o hapšenju Radovića, uz objašnjenje da druge države nisu obavezne da informišu o hapšenju tuđih državljana, osim u slučaju da ih Crna Gora potražuje.

Pošto Radović u Crnoj Gori nema dosije, lokalna policija ga ne potražuje.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Libija,   Tripoli

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.