Počelo je: Rusi pokrenuli vazdušne udare na Idlib

Izvor: Mondo, 05.Sep.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo je: Rusi pokrenuli vazdušne udare na Idlib

Rusija je započela vazdušne udare na infrastrukturu u severnoj sirijskog provinciji Idlib, koji je poslednje veliko uporište pobunjenika, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Četiri ruska borbena aviona gađala su mete povezane sa pobunjenicima, uključujući njihovo skladište oružja i bazu za lansiranje dronova.

Ruska vojska tvrdi da su mete napada daleko od stambenih naselja, prenela je agencija AP.

Rusija tvrdi da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tim oružjem gađaju ruske vojne baze u Siriji.

Pogledajte još fotografija:

Moskva je, navela je američka agencija, prvi put vojno intervenisala u Siriji 2015. godine, kada se desio preokret u sirijskom građanskom ratu u korist snaga predsednika Bašara el Asada.

U Idlibu je osmoro ljudi poginulo u vazdušnim napadima u utorak.

Erdogan upozorava: Može da se desi veliki masakr!

I snage sirijskog predsjednika Bašara el Asada približavaju se danas području Idliba, spremajući veliku ofanzivu, za koju se mnogi plaše da bi mogla izazvati humanitarnu katastrofu koja bi imala najveće razmere od početka građanskog rata u Siriji.

Vlasti u Damasku i njihovi saveznici u Moskvi obećali su da će iskoreniti džihadističke grupe, koje su dominantne u području pokrajine Idlib.

Moskva je nedavno uputila jasno i snažno upozorenje Zapadu da se "ne igra vatrom" u sirijskoj provinciji Idlib.

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je pre par dana da Vašington jača svoje vojne snage na Bliskom istoku i izrazilo bojazan da se SAD pripremaju za mogući napad na snage sirijske vlade.

Zbog Idliba je danas reagovao i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan koji je izjavio da bi mogao da se desi veliki masakr u Siriji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija gađala skladišta oružja u Idlibu

Izvor: RTS, 05.Sep.2018

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da su ruski borbeni avioni izveli udare na infrastrukturu u severnoj sirijskog provinciji Idlib, koji je poslednje veliko uporište pobunjenika. . Četiri ruska borbena aviona gađala...

Nastavak na RTS...

UPRKOS TRAMPOVIM UPOZORENJIMA Rusija započela vazdušne udare na pobunjenike u Idlibu (FOTO)

Izvor: Blic, 05.Sep.2018

Rusija je započela vazdušne udare infrastrukturu u severnoj sirijskog provinciji Idlib, koji je poslednje veliko uporište pobunjenika, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.