Počelo ispitivanje deportovanih pripadnika ID

Izvor: Večernje novosti, 27.Dec.2019, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo ispitivanje deportovanih pripadnika ID

U Tužilaštvu BiH danas je počelo ispitivanje sedam državljana BiH koji su se u Siriji borili na strani takozvane Islamske države, a koji su prošle nedelje deportovani iz te zemlje U Tužilaštvu BiH danas je počelo ispitivanje sedam državljana BiH koji su se u Siriji borili na strani takozvane Islamske države, a koji su prošle nedelje deportovani iz te zemlje. Tužioci pojedinačno ispituju svakoga od njih kako bi, na osnovu istrage, došli do tačnih informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << o njihovom odlasku i pridruživanju terorističkoj organizaciji, prenosi sarajevski portal Dnevni avaz. Jedan od osumnjičenih, Jasmin Keserović, koji je u Siriji proveo skoro pet godina, odbio je saradnju s Tužilaštvom i branio se ćutanjem jer mu Tužilaštvo nije dozvolilo da pozove majku i oca.PROČITAJTE JOŠ - Terorista koji je deportovan iz Sirije pozivao na klanje hrišćana: U Sarajevo stigao bos i bez veša, tužilac tražio da mu se kupe patike (VIDEO) Njegov advokat Senad Dupovac rekao je da je Keserović to tražio pre šest dana, a da mu je Tužilaštvo dozvolilo samo poziv i posetu brata.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

BiH: Osuđen zbog ratovanja za Islamsku državu

Izvor: B92, 27.Dec.2019

Sarajevo -- Zbog ratovanja na strani terorističke Islamske države u Siriji na četiri godine zatvora osuđen je Ibro Ćufurović...Ćufurović je prošle godine deportovan iz Sirije u BiH posle čega je odbijao saradnju s Tužilaštvom...Nedugo potom optužen je za terorizam, a na Sudu BiH je negirao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.