Počelo bombardovanje Alepa

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo bombardovanje Alepa

Vojne snage sirijskog predsednika Bašara Asada počele su u subotu da bombarduju grad Alep, koji je jedno od uporišta pobunjenika.

Pripadnici regularne vojske raspređeni su već nekoliko dana na periferijama Alepa, a prema rečima predsednika sirijske Opservatorije za zaštitu ljudskih prava, Rami Abdel Rahmana, Asadove trupe su krenule ka kvartu Salahedin, gde "ima nejviše pobunjenika".

"Može se reći da je ofanziva počela", rekao je Rahman.

Reporter >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Frans presa je javio da je bombardovanje opkoljenog Salahedina, počelo u osam časova ujutru u subotu po lokalnom vremenu, a prema rečima aktivista i pobunjenika, oko tog kvarta raspoređeno je stotinak tenkova.

"Snage režima pokušale su juriš na Salahedin, ali heroji Slobodne sirijske vojske su odgovorili na napad i potisnuli regularnu vojsku", rekao je Frans presu jedan od lokalnih komandanata pobunjenika, Abdel Džabar al Okaidi.

Jedan portparol aktivista u Alepu je Frans presu kazao da "hiljade ljudi" beži od bombardovanja, i da su preplašeni od helikoptera koji lete na veoma maloj visini.

Veliki broj civila sklonio se u prizemlja kuća, i u škole, a stanovnici kvarta al Sukari masovno su počeli da beže iz svojih domova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.