Počeli razgovori ruske i američke vojske o Siriji

Izvor: Večernje novosti, 01.Okt.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli razgovori ruske i američke vojske o Siriji

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je započelo razgovore sa ruskom vojskom o načinima kako da se izbegne da američke i ruske snage u Siriji, gde obe vrše vazdušne udare, slučajno otvore vatru jedni na druge. Današnji pregovori, koji se održavaju putem video konferencije, započeti su dan nakon što su ruski borbeni avioni pokrenuli udare na ciljeve na zapadu Sirije, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << AP. Sa američke strane u razgovorima učestvuje pomoćnica sekretara odbrane za međunarodna pitanja bezbednosti Elisa Slotkin i direktor američkog Generalštaba za strateško planiranje i politiku, viceadmiral Frenk Pandolf, saopštio je Pentagon. Nije poznato ko učestvuje u razgovorima sa ruske strane, napomenuo je AP. Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je sinoć nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim da će američka i ruska vojska možda već danas održati sastanak o tome kako da izbegnu slučajni konflikt tokom svojih odvojenih vazdušnih udara u Siriji. "Složili smo se da je imperativ da što pre, a možda već danas, održimo razgovore između predstavnika naših vojski o izbegavanju konflikta", rekao je Keri na zajedničkom obraćanju novinarima sa Lavrovim u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Keri je naveo da su, uprkos zabrinutosti zvaničnog Vašingtona u vezi podrške Rusije za sirijskog predsednika Bašara Asada i ruskog izbora ciljeva u njihovoj tek započetoj kampanji vazdušnih udara u Siriji, Lavrov i on unapredili ideje o ubrzanju političkog procesa u toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeli razgovori ruske i američke vojske o Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2015

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je započelo razgovore sa ruskom vojskom o načinima kako da se izbegne da američke i ruske snage u Siriji, gde obe vrše vazdušne udare, slučajno otvore vatru jedni na druge...Današnji pregovori, koji se održavaju putem video konferencije, započeti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.