Počela bitka za poslednju enklavu ID u Siriji, vojni avioni gađali fabriku municije

Izvor: Večernje novosti, 10.Mar.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela bitka za poslednju enklavu ID u Siriji, vojni avioni gađali fabriku municije

Sirijske demokratske snage (SDF) uz podršku SAD pokrenule su napad na poslednju enklavu Islamske države u Baguzu na istoku Sirije. Sirijske demokratske snage (SDF) uz podršku SAD pokrenule su napad na poslednju enklavu Islamske države u Baguzu na istoku Sirije.Vojni avioni pogodili su skladište municije u Baguzu, prenosi Rojters.SDF je doneo odluku o nastavku ofanzive nakon što je Baguz napustilo više >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << hiljada civila i neki borci ID."Vojne operacije su počele. Naše snage se sada bore sa teroristima i napad je počeo", rekao je portparol SDF Mustafa Bali.Poslednjih meseci enklavu je napustilo više desetina hiljada ljudi, a samo poslednjih mesec dana predalo se više od 4.000 džihadista.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Počela je bitka za poslednju enklavu u Siriji"

Izvor: B92, 10.Mar.2019

Sirijske demokratske snage (SDF) uz podršku SAD pokrenule su napad na poslednju enklavu Islamske države u Baguzu na istoku Sirije...Vojni avioni pogodili su skladište municije u Baguzu, prenosi Rojters...SDF je doneo odluku o nastavku ofanzive nakon što je Baguz napustilo više hiljada civila i neki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.