Pobunjenik: Sudite i meni i Asadu

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenik: Sudite i meni i Asadu

Bejrut -- Komandant sirijskih pobunjenika izjavio je da je spreman da mu se sudi ukoliko sirijski predsednik Bašar al Asad takođe bude izveden pred lice pravde.

Njegov šokantni snimak na kome se vidi kako vadi jetru i srce iz tela vojnika i jede ga, pre nekoliko dana uznemirio je javnost.

Danas se pojavio snimak na kome se komandant provincije Homs poznatiji kao Abu Šakar, moli i odgovara na pitanje snimantelja, preneo je Rojters.

"Spreman sam da odgovaram >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za svoja dela pod uslovom da se sudi i Asadu i njegovoj miliciji za zločine koje su počinili nad ženama i decom", rekao je on.

"Šaljem ovu poruku svetu: ako krvoproliće u Siriji ne prestane, svaki Sirijac će postati Abu Šakar", kazao je on.

Abu Šakar je ranije izjavio da je to uradio u znak osvete za zločine koje su počinile režimske snage, priznajući da je učestvovao i u drugim zlodelima.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.